torsdag den 18. juli 2013

Mine bedste apps

Hej blog! 

Efterhånden bruger jeg apps til det hele: til at måle løberuter, frankere breve, købe billetter, tjekke vejr osv., og jeg har efterhånden ret mange apps på min telefon. Jeg, der tænkte, at: "sådan en IPhone ved jeg ikke, hvad jeg skal bruge til," er efterhånden blevet ret så afhængig af min telefon! Og der findes virkelig nogle gode apps, som er værd at se nærmere på, derude.Min app-top-10 er følgende:


  1. Instagram
  2. Facebook
  3. G-mail
  4. 112 app
  5.  Mobilbank/mobilpay
  6. Imeditation/Isleep Easy/Simply Being
  7. Gå for hjertet/Moves/Træning
  8. Pimp your screen
  9. Piclab
  10. Sync.Me
 Instagram (gratis):
Jeg tror alle kender IG, men for at forklare kort, hvad dette er, er det en slags Facebook kun med billeder. Brugeren lægger billeder op og tagger billederne med forskellige ord/personer. Denne app er kommet på en førsteplads, fordi det er én af de apps, jeg bruger mest. Lidt pinligt, men jeg tror ikke jeg er den eneste at dømme ud fra de brugere jeg følger. Jeg elsker at se andres billeder, følge med i deres hverdag og lære nye mennesker at kende gennem dette, og så er jeg næsten altid med på én af de fotoudfordringer, der bliver lagt ud af nogle af IG's brugere.

Facebook (gratis):
Kender alle vidst. Ingen grund til yderligere forklaring. Jeg må simpelthen til at lade være med liiige at kigge på skærmen for at se, om der er sket noget nyt.. dårlig vane!

G-mail (gratis):
Jeg synes ikke, at der er noget mere smart, end at jeg kan tage mine mails med på farten. Særligt når jeg tager på camping eller lignende, kan det være smart, at jeg kan få fat på nogen, og at det også kan gå den anden vej. Det smarte er, at jeg ikke hele tiden behøver gå ind og tjekke, om der kommer ny post. Det sørger en lille notifikationslyd for at fortælle mig.

112 app (gratis):
Denne burde ALLE have på deres telefon! 
112 app'en bruges i forbindelse med ulykker, hvor man ikke præcist kan fortælle alarmcentralen, hvor man befinder sig. Ved aktivering af app'en, aktiveres telefonens GPS-system. App'en kan sende de eksakte GPS-koordinater til centralen, der nu nemt finder dig. Eneste minus ved denne app er, at telefonen ikke må være låst, da man så ikke kan benytte app'en. Det synes jeg er synd, da en sådan app jo gerne skulle kunne betjenes af alle, selvom det er en fremmed telefon.

Nordea mobilbank/MobilePay (gratis):
Jeg har valgt at tage disse to apps med ind under én, da de begge har noget med finanserne at gøre!
Mobilbank er en smart måde at holde øje med ens konti på på farten. Denne app giver mulighed for at overføre penge fra egne konti til egne konti og fra egne konti til andres konti. Ved overførsler skal du bruge dit Nem-Id.
Mobilepay er udbudt af Danske Bank, og er en smart måde at overføre penge på. Man tilknytter sit dankort, og derefter kan man nemt overføre penge til andre eller du kan modtage penge fra andre. Pengene kommer direkte ind på kontoen hos modtageren. Skal man sende en betaling til andre, kræver det, at de også har MobilePay. Og så skal du være opmærksom på, at du ikke bare kan slette app'en for at stoppe aftalen med Danske Bank. Her skal du sende dem en opsigelse på mail.

Imeditation/Isleep Easy/Simply Being (gratis/med mulighed for tilkøb): 
Jeg kan nogle gange godt have for mange tanker og for meget omkring ørerne. Derfor har jeg nu fået mig et par apps, som jeg kan bruge hvor og når som helst. Jeg elsker, hvor let tilgængeligt meditation bliver! Ovenstående er nogle gode apps, som indeholder guidede meditationer, alt efter hvilket behov du har lige nu.
Imeditation tilbyder tre gratis meditationer med mulighed for tilkøb. Isleep Easy og Simply Being kommer fra samme udbyder. Jeg bruger Isleep Easy om aftenen, når jeg ligger i min seng, og de to andre om morgenen inden jeg står op, eller i løbet af dagen, hvis jeg har brug for et pusterum.
 
Gå for hjertet/Moves/Træning (gratis/med mulighed for tilkøb):

Tre skønne apps der kan holde mig i gang, hvis jeg ikke når i motionscenter! 
Gå for hjertet har jeg omtalt før her. Du indsamler penge til forskning i kvinders hjerter for hver kilometer du går.
Moves holder styr på, hvor meget du bevæger dig på en dag (en slags skridttæller), og Træning er en træningsapp, hvor du selv kan vælge, hvor længe du vil træne, og hvilke dele af kroppen, du vil træne. Genial at tage med sig, hvis man skal et sted hen, hvor der ikke lige er et fitnesscenter!

Pimp Your Screen (betalingsapp): 
De fedeste baggrunde kan du finde i det store bibliotek der medfølger denne app eller selv lave! Simpelthen for fedt :)

Piclab (gratis/med mulighed for tilkøb):
Bruger du, ligesom jeg, Instagram meget, vil du sikkert også gerne kunne lave nogle fede effekter med dit billede. Denne app tilbyder forskellige tekstmuligheder, forskellige filtre, rammer osv., så dit billede tager sig bedst ud. Super app.

Sync.Me 
Hader du også at glemme fødselsdage? Så er denne app garanteret noget for dig. App'en kobler sig på Facebook og henter opdateret profilbillede på alle kontakter, samt dine kontakters fødselsdage! Du kan opsætte app'en til at give en alarm, når der er én af dine Facebookvenner, der har fødselsdag. Og så kan du også lige sende et kort til dem på Facebook, nu du er i gang. Ikke flere glemte fødselsdage :)

Så er det vidst bare for jer at komme i gang med alle de mange fantastisk apps derude. Dette er jo kun en brøkdel af, hvad der findes! 

Happy app'ing alle sammen :)

Hvilke apps bruger du allermest?

 

2 kommentarer:

walkinrunout sagde ...

Gode app's du har og jeg kender godt flere af dem...
Jeg bruger også meditation, træning, yoga mv, men ellers bruger jeg mest bloglovin ;)

Anja Sand Bjerre sagde ...

walkinrunout: jeg bruger også meditationsapp'en meget, men Bloglovin skal jeg have gang i igen. Nogle gange synes jeg det kan være rart med en pause ;)